Natura d.o.o.

Još 1962 g.  zbog loše ekonomske situacije u SJ.Zapadnoj Istri,  mnoge obitelji nisu imale dostatna sredstva za hranu, obuću i odjeću za najmlađe članove svojih obitelji, pa ni za knjige za odlazak u škole. Takva situacija zadesila je i sadašnje supružnike Kvinta i Anitu Zigante stanovnike Sovinštine, područje koje obuhvaća nekoliko sela na području grada Buzeta, koji su još kao 7-godišnjaci krenuli u motovunsku šumu izlovljavati tartufe sa svojim psima  kako bi mogli  ostvarili nekakve prihode da si olakšaju život i materjalnu situaciju.

Nakon godina odlazaka u šumu na izlove tartufa, prepoznavanje njegove vrijednosti uvidjeli su mogućnosti tog dragocjenog gomolja, sve veće potražnje za njima  te su se odlučili na sljedeći korak : 1992 g. otvaranje svoje tvrtke Natura d.o.o. specijalizirane za otkup, izlov te distribuciju sviježih tartufa kako na domaćem tako i na inozemnom  tržištu.

Kako su tartufi sezonskog karaktera (a potreba za njima cijelogodišnja)  cilj je bio omogućiti njihovu konzumaciju tokom cijele godine, te je uvedena linija proizvoda pod brendom Natura tartufi. I danas nakon 47 godina od prvih početaka, stečenih znanja, vrijednosti i poštovanja prema tartufima, naš brend Natura tartufi omogućava i garantira ne samo visoko kvalitetne svježe tartufe već i visoko kvalitetne konzervirane proizvode na bazi tartufa.

Mala Huba,
Istra i Hrvatsko primorje

Svi proizvodi