Prethodni proizvod

Bermet Filipec 0,375L

Stari samoborski aperitiv

Bermet je specijalno plemenito alkoholno piće pripremljeno od biranih sorti grožđa sa sunčanih obronaka Samoborskog gorja, pelina, južnog voća (rogač, smokva,…) i mirisnih tvari biljnog porijekla koje mu daju specifičnu aromu. Bermet je rubinsko crvene boje, sa sadržajem alkohola od 15 do 18 vol. %, ima bogatu i plemenitu aromu te naglašenu gorčinu koju mu daje pelin. To je stari samoborski aperitiv ili digestiv čije pripremanje je dugogodišnja tajna obitelji Filipec koja se prenosi iz generacije na generaciju već skoro 200 godina. Bermet je i danas ručno rađeni proizvod.

  • Proizvodi: Obitelj Filipec
  • Mjesto: Samobor Središnja Hrvatska
  • Postotak alkohola: 14,3 %
  • Bruto težina: cca 850g
  • Dodatne informacije: Dugo se smatralo da su za pripremanje bermeta zaslužni Francuzi, koji su boravili u Samoboru početkom 19. stoljeća, i koji su u Samobor donijeli danas poznatu samoborsku muštardu. Naknadno je ustanovljeno da u Francuskoj ne postoji slično piće, te da su bermet u Samoboru počeli proizvoditi samoborski apotekari i prije boravka Francuza. Sve navodi na zaključak da je bermet izvorni hrvatski aperitiv (digestiv) koji je obitelj Filipec učinila prepoznatljivim proizvodom. Ovaj ekskluzivan aperitiv dostupan je u ograničenim količinama za potrošače koji traže nešto više – pravi eno-gastronomski užitak, upotpunjen duhom starine i tradicije.
Samobor,
Središnja Hrvatska

Akcije:

Za kupnju proizvoda u vrijednosti većoj od 500 kuna, Natura Croatica vam poklanja dostavu na području cijele Hrvatske. Zbog tehničkih ograničenja, ova akcija ne vrijedi za aranžirane pakete.

Cijena:
79.00kn

Želite li naručiti ovaj proizvod?
Kontaktirajte nas!

Bermet Filipec 0,375L